Wat is de BGC

Beste Grasparkietenliefhebber,

Geachte,

 

Graag stellen wij u de Belgische Grasparkieten Club vzw voor.

 

De Belgische Grasparkieten Club, afgekort BGC werd opgericht op 14 december 1990 te St.-Katelijne-Waver. Ons allereerste gespecialiseerd tijdschrift zag het licht op 01 januari 1991.

 

Als enige grasparkieten speciaal club in België trachten we alle liefhebbers te verenigen die wensen mee te helpen aan het in stand houden en het verbeteren van de kleur- en  postuurgrasparkiet.

Ter ondersteuning hiervoor hebben we ons eigen tijdschrift BGC Info dat 10 maal per jaar wordt bezorgd aan onze leden in binnen- en buitenland. BGC Info is een prachtig kleurentijdschrift in A4formaat dat boordevol informatie staat aangaande alles wat met onze hobby te maken heeft.

BGC vzw is een nationale club met regionale afdelingen in Vlaanderen (Oost en West) met vergaderlokaal in Lovendegem, Brabant & Limburg met vergaderlokaal in Aarschot, Antwerpen & Kempen met vergaderlokaal in Duffel en Wallonië met vergaderlokaal in Seneffe.

 

De doelstellingen van onze club staan vervat in onze statuten en omhelzen volgende werkingsgebieden:

•Het stimuleren en bevorderen van het houden, kweken en tentoonstellen van de grasparkiet.
•Het bevorderen van de wetenschappelijke kennis over de grasparkiet
•De uitgave van een periodiek gespecialiseerd tijdschrift ( 10 x per jaar )
•Het organiseren van themavergaderingen en tentoonstellingen over en voor grasparkieten.
•Het samenwerken met andere binnen- en buitenlandse grasparkietenverenigingen.

 

Maandelijks worden er in de verschillende regio’s bijeenkomsten georganiseerd die niet alleen leerrijk en boeiend zijn voor onze hobby, maar bovendien zorgen voor de nodige ontspanning en amusement. Tussen pot en pint kan men hier van gedachten wisselen met collega grasparkietenliefhebbers, zodat deze bijeenkomsten de ideale gelegenheden zijn om liefhebbers te ontmoeten en contacten te leggen.

Al deze bijeenkomsten zijn trouwens volledig gratis en u bent er uiteraard altijd van harte welkom.

 

Het lidgeld bij BGC vzw bedraagt 30 euro voor Belgische leden en 40 euro voor buitenlandse leden.

U ontvangt dan 10 x per jaar ons tijdschrift BGC-Info plus alle uitnodigingen voor vergaderingen en shows welke doorgaan in de regio waarbij men aansluit.

Wij hopen alvast dat we u het komende jaar tot onze groep van grasparkietenliefhebbers mogen rekenen en mogelijks tot op één van de vele BGC activiteiten in de toekomst.

 

Mocht je na het lezen van deze brief nog vragen hebben, twijfel dan niet om contact op te nemen met één van de bestuursleden, zij zullen u met plezier verder helpen.

 

 

Vriendelijke groeten,

 

Voorzitter BGC vzw


Hit Counter by latest gadgets